Ο Χάρης Βασιλάκος γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1984 στη Σπάρτη. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Το 2017 ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Management. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής, με σπουδές στο πιάνο και στην ακουστική κιθάρα. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε επικεφαλής της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Ζωή», καθώς και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Λακωνικός», ενώ από το 2018 υπηρετεί τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ως μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Για δεκατρία χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης, με παράλληλη επαγγελματική δραστηριοποίηση στον ραδιοφωνικό σταθμό Fly 89.7. Μάλιστα, τo 2017 η ενημερωτική εκπομπή του βραβεύτηκε στην κατηγορία Best Broadcast των Regional Media Awards.

Σήμερα, ως ένας εκ των συνιδρυτών της Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, καταπιάνεται με το εγχείρημα αναβίωσης της Βαμβακούς, το οποίο πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από τις εκδόσεις Πνοή το 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Εκεί Που Πετάει Ο Νους» και το 2020 η «Κλεψύδρα».