ΣΟΒΟΦ Ο κινούμενος ήλιος

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής και σήμερα ζει στα Μελίσσια. Μέσα από εικόνες πόλης αλλά και χωριού, το παιχνίδι και η φαντασία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της κι από μικρή άρχισε να εκφράζεται με ποιήματα και μικρά κείμενα. Στα έντεκά της χρόνια, δίπλα στη συγγραφή προστέθηκε και η μουσική, και συγκεκριμένα η κιθάρα. Μαθήτευσε κοντά σε διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς. Πήρε το πτυχίο και το δίπλωμά της με «άριστα» και ακολούθησε καριέρα καθηγήτριας κιθάρας.

Εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση και σε γνωστά μουσικά ιδρύματα της Αθήνας. Έχει δημιουργήσει μία κιθαριστική ομάδα αποτελούμενη από νέους ταλαντούχους κιθαριστές, που κατακτά πανελλήνια βραβεία, και εκτός αυτού προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ευγενή άμυλα και την αλληλεγγύη μέσα από την τέχνη της κιθάρας. Είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του τμήματος  Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει εκδώσει έως σήμερα δέκα τρία παιδικά βιβλία και τρία παιδικά cd από τις εκδόσεις Μίνωας, Κέδρος, Παπαδόπουλος, Ελληνικά γράμματα, Νάκας και τη δισκογραφική εταιρία Αcroasis.

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο για ενήλικες με τον τίτλο «7 καρδιές» από τις εκδόσεις Κέδρος.

Το βιβλίο «ΣΟΒΟΦ: Ο κινούμενος ήλιος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας και πραγματεύεται μια φανταστική κοινωνία φόβου.