ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

H Αντωνία Βερτζάγια-Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στο Αιγάλεω και κατοικεί μόνιμα στο Χαϊδάρι με τον σύζυγο, τα δύο της παιδιά και τα εγγόνια της. Είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και γευσιγνωσίας καθώς και μαθήματα Διατροφής και Ευεξίας στο Τμήμα Αθηνών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Υπήρξε ενεργό μέλος επί σειρά ετών σε συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και σε προγράμματα αγωγής υγείας, ταυτότητας και αυτοεκτίμησης, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου το 2010 την τίμησε με το βραβείο «Γυναίκα της χρόνιας» για την κοινωνική προσφορά της στην πόλη. Γράφει συνταγές μαγειρικής στο δίκτυο τοπικών εφημερίδων «Η πόλη μας», έχουν δημοσιευτεί συνταγές της στο περιοδικό «OLIVE», έχει παρουσιάσει συνταγές μαγειρικής στο ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Ενημερώνει η ίδια τόσο το blog www.kokkinopipero.gr, όσο και το facebook group της «Συνταγές Μαγειρικής – Kokkinopipero.gr» που αριθμεί 84.000 ακόλουθους.

Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Φοιτήτρια και στη μαγειρική – συνταγές έως 30’». Το βιβλίο της με μικρές ιστορίες μαγειρικής «Γυναίκες της οδού Θεμιστοκλέους» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.