ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ_SITE

Η Ελένη Γιαννοπούλου είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και παιδοψυχολόγος.  Σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, συνεχίζοντας με εκπαίδευση σε παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία και εικαστική θεραπεία, καθώς και στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Επίσης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Έχει εμπειρία στο κομμάτι της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, ατομικά και ομαδικά. Δουλεύει με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες σε θέματα διαπαιδαγώγησης, ουσιαστικής επικοινωνίας γονέων – παιδιών, ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών και ενσυναίσθησης.

Αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της είναι οι ομάδες γονέων. Ούσα και η ίδια μαμά κι έχοντας ώρες κλινικής εμπειρίας στο κομμάτι της σχέσης παιδιών – γονέων, έργο της είναι να εμψυχώνει, να στηρίζει και να καθοδηγεί τους γονείς στη δύσκολη αποστολή τους και να τους δείχνει τρόπους βελτίωσης της σχέσης τους με τα παιδιά αλλά και με τον εαυτό τους. Το βιβλίο «Γονιός δεν γεννιέσαι» είναι το πρώτο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.