ΠΑΡ΄ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝ΄ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ_SITE

Η Βιβιάννα Γιαννούτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Σήμερα εργάζεται ως χημικός σε μεγάλη χημική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Η κλίση της στις τέχνες εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία. Τριών ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού τα οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα. Στην ηλικία των πέντε ξεκίνησε και η ενασχόλησή της με το θέατρο, και πλέον είναι φοιτήτρια της ανωτέρας δραματικής σχολής «Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έχει λάβει μέρος σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, με πιο σημαντική την «Ανάμνηση Σμύρνης», παράσταση που ανέβηκε στο Ηρώδειο Θέατρο.

Η αγάπη της για το γράψιμο ξεκίνησε στα δώδεκα, όταν ένιωσε για πρώτη φορά την ανάγκη να μεταφέρει σε κείμενο τα συναισθήματά της. Έχει γράψει διηγήματα, μικρά μυθιστορήματα, ενώ έχει λάβει μέρος σε λογοτεχνικούς και ρητορικούς διαγωνισμούς όπου έχει διακριθεί.

Το «Πάρ’ το και κάν’ το δικό σου» αποτελεί το πρώτο της μεγάλο μυθιστόρημα, για τη συγγραφή του οποίου άντλησε έμπνευση από τα προσωπικά της βιώματα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.