Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΡΩΣΕ

Η Χαρά Νίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της European Association for Counselling. Έχει εργαστεί σε αρκετούς φορείς της Ψυχικής Υγείας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα διατηρεί το γραφείο της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δουλεύοντας πάνω στην αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη. Χάρη στη συνεχή της επιμόρφωση μέσω των Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ψυχολογία και στη Συμβουλευτική, ξεκίνησε να συμμετέχει και ως αρθρογράφος στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου, www.psichologia.gr.

Η συγγραφή μπήκε στη ζωή της από την παιδική της ηλικία. Ως αναγνώστρια, τα βιβλία αποτελούσαν πάντα για κείνη διέξοδο από την πραγματικότητα κι ένα ατελείωτο ταξίδι στο άγνωστο, στο απρόβλεπτο και στο φανταστικό. Γράφοντας όμως η ίδια, άγγιξε, μύρισε και γεύτηκε τον δικό της συγγραφικό κόσμο με τους δικούς της ήρωες, τοποθετώντας τους στον χρόνο και στον χώρο που ονειρευόταν για κείνους. Κι έτσι, η συγγραφή, από ταξίδι, έγινε προορισμός.

Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα, με τίτλο «Φονικός Έρωτας» και «Φονική Αγάπη», που αποτελούν διλογία. «Η καρδιά που πέτρωσε» είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.