ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Κριτική του βιβλίου “Φυσάει” Κάκια Ξύδη, εκδόσεις Πνοή, απο την κυρία Αναστασία Δημακοπούλου

Φυσάει! ΚΑΚΙΑ ΞΥΔΗ

΄Ενα γαιτανάκι ηχηρών λέξεων, αλληγορικών εικόνων, δυνατών ακουσμάτων, μία ακολουθία αφηγηματικού λόγου, εναλασσόμενου με τον ποιητικό λόγο, σκιαγραφεί το απίστευτο αυτό εγχειρίδιο καθοδηγητή των συναισθημάτων, των αισθήσεων και του πνεύματος.
Το πόνημα Φυσάει της Κάκιας Ξύδη, αποτελεί μια πνοή ζωτικότητας των αισθήσεων. Μία αστείρευτη δύναμη για την ζωή, την αλήθεια, την ελευθερία της ψυχής, την απόλυτη ευτυχία, χωρίς όμως ν΄αποκλείει την δεινότητα της μοναξιάς, την ανασφάλεια, την αγωνία, την αβεβαιότητα. Πληγωμένα “σ΄αγαπώ”, καταπιεσμένα συναισθήματα, ανεκπληρωτες σκέψεις, άδειες, ανέγγιχτες ψυχές από έναν έρωτα που δεν ήρθε ποτέ. Στιγμές χαμένες στον ανελέητο χρόνο, υποφερτά χαστούκια της ζωής στ΄όνομα της αγάπης. Ψυχοφθόρα πάθη ζητούν να λυτρωθούν απο εκείνο τον αγέρα , στο υψηλότερο σημείο του βράχου, που κουρνιάζει στα μύχια του μυαλού, στα μέλη του σώματος για να ξυπνήσει το σώμα και το πνεύμα.

Τί ποιητικός λόγος! Τι γλαφυρότητα αναδύεται από τις λέξεις που συνθέτουν αυτό το έργο! Τί αλληγορία προσώπων και εικόνων, εμπεριέχονται και εναλάσσονται σ΄αυτό το κομψοτέχνημα! Ένα εγχειρίδιο για την ζωή, τον έρωτα, την αγάπη, την αλήθεια, την ελπίδα, την μοναξιά!

Αγαπημένα αποσπάσματα…. το ατύχημα του “σ΄αγαπώ”, συγκεχυμένο, αμφίσημο, αλλά τόσο αληθινό. Τα σεντόνια της αγάπης, που αποπνέουν την μυρωδιά των κορμιών και τους χυμούς του έρωτα. Ο αγέρας που φυσάει στην κορυφή του βράχου. Ο αγώνας του κορμιού για την κατάκτησή του είναι λυτρωτικός, για να επιφέρει στην συνέχεια την κάθαρση και την νηφαλιότητα της ψυχής.
Καταπληκτική έμπνευση, σπουδαία δουλειά, ένας πορθητής του νου και της ψυχής αποτελεί το πρώτο αυτό βιβλίο, του νεοσύστατου εκδοτικού οίκου Πνοή, που πιστεύω θα διαγράψει τον δικό του καταλυτικό ρόλο, στην πορεία του οίκου μέσα στον χρόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *